Recept på olika typer av Daiquiri

Daiquiri är en av de mest populära drinkar som finns och som är väldigt vanlig att beställa när man är ute, men också att göra hemma då den inte är så svår att göra. Det finns den klassiska varianten av Daiquiri men också mängder med andra varianter av Daiquiri.

Klassisk Daiquiri

För att göra denna behöver man 4cl ljus rom, 1,5cl sockerlag, eventuellt lite äggvita för att få till skummet, is, en limeskiva och 1,5 cl limejuice. Blanda alla ingredienser i en shaker och häll sedan upp i martiniglas. Dekorera sedan glaset med en skiva lime.

Banana Daiquiri

Banana Daiquiri är en variant av Daiquirin som är väldigt populär, och så god! För att göra den behöver man 1 banan, is, 1,5 cl limejuice, 4 cl ljus rom samt 1,5 cl sockerlag. Det är busenkelt att göra den då man bara behöver hälla alla ingredienser i en mixer och mixa allt ända tills all is har blivit krossad. Sedan häller man upp i valfritt drinkglas, förslagsvis ett martiniglas eller cocktailglas, och serverar. Det kan vara kul att dekorera denna drink med kanske några skivor banan på en drinkpinne och ett drinkparasoll.

Sedan kan man byta ut bananen mot valfri typ av frukt eller bär och använda samma grundrecept. Exempelvis kan man byta ut bananen mot 1dl frysta jordgubbar om man önskar göra en Strawberry Daiquiri, 1 dl blåbär om man känner för att göra en Blueberry Daiquiri eller 1 dl frysta mangotärningar om man hellre vill göra en mango Daiquiri. Valmöjligheterna är oändliga och man kan göra lite som man själv vill. Viktigt är dock att komma ihåg att frukten eller bären helst skall vara frysta eftersom det skall vara så i konsistensen.

Daiquiri är alltså en drink som kan göras i många olika varianter, och som är svår att misslyckas med.