De allra dyraste drinkarna

Ono Champagne Cocktail – XS Nightclub in Las Vegas

Denna lyxiga drink kostar hela 10 000 dollar vilket motsvarar 89 000 SEK. En endaste drink kostar alltså så mycket, och det är absolut en hit för de som vill ha en lyxig upplevelse tillsammans med sin älskade partner eftersom den är för två. När man beställer in denna så serveras den av hela 20 servitörer som håller i tomtebloss, och uppsättningen kommer med ett 18 karats guld, pärl-och diamanthalsband. Det tillkommer även Mont Blanc manschettknappar i denna vackra uppsättning.

Själva drinken består utav cognacen Rémy Martin Louis XVIII, aprikospuré samt färskpressad apelsinjuice. Sugen?

The Winston – Club 23, Melbourne

Denna drink, som faktiskt också har fått sitt namn efter Winston Churchill, kostar hela 107 000 SEK. Vad som är så speciellt med denna och som gör den så dyr är att den tar två dagar att tillverka och för att den innehåller mycket dyrbara ingredienser. En av dessa ingredienser är en Crozier cognac som daterar från 1858 och per flaska så kostar denna 157 000 USD.

Diamonds Are Forever Martini – The Ritz-Carlton, Tokyo

Som om de ovan nämnda drinkar ej vore dyra nog, så är denna ännu dyrare, nämligen hela 161 000kr. Vad som då gör denna drinken så dyr kanske man hör på namnet. Man får nämligen en diamant på 6,5 mm och 1 karat i drinken som flyter omkring. Det gäller alltså att veta att det är en diamant däri så att man inte råkar dricka upp den av misstag. När man beställer denna drink så spelas även låten ”Diamonds Are Forever” upp.

Ruby Rose – The White Barn Inn, Maine

På toppen av denna lista hittar vi ändå denna drink som kostar så mycket som 360 000kr. Denna drink serverades år 2003 i USA, och den är gjord på färsk grapefruktjuice, Hanger one vodka mm. Det som gör den så dyr är att den serveras den med en rubin på 4 karat.