Cocktails med whiskey

Det finns många olika härliga cocktails som innehåller whiskey. Nedan kommer några exempel på dessa drinkar.

Irish Coffee

Whiskeydrinken Irish Coffee är en av de mest välkända drinkarna runt om i världen. Man kan antingen ha den som vanlig drink eller till dessert. Det är en cocktail för de som gillar dessertdrinkar och kaffe. En Irish Coffee innehåller 3 cl skakad grädde, 5 cl Irish Whiskey, kaffe och 1 tsk farinsocker.

Se till att glaset som drinken skall vara i är varmt. Häll sedan i whiskey och socker för att sedan fylla på med kaffe. Sikta sedan den skakade grädden på toppen och häll på lite socker. Klart!

Manhattan

Cocktailen Manhattan är också en drink som du säkert hört talas om, och den har en lång historia som sträcker sig ända till 1874. Till en Manhattan behöver man söt röd Vermouth á 2 cl, Bourbon Whiskey á 4 cl, 2 stänk av Angostura Bitter samt iskuber. När det gäller utseendet av drinken behöver man ett cocktailglas, en cocktailpinne och ett rött cocktailbär. Helst skall cocktailglaset vara kallt. Blanda ner Vermouth samt whiskey i en shaker tillsammans med is och rör om. Häll i några droppar av Angostura och häll sedan ner det du blandat i shakern, sila den gärna för att inte få med isen. Dekorera sedan med det röda bäret på cocktailpinnen.

Old Fashioned

Detta är en av de äldsta cocktails som finns och den uppkom redan på 1800-talet. Kanske är den så populär som den är idag eftersom president Thoedore Roosevelt hade den som favoritdrink. Till den behövs det någon form av bourbon whiskey, 1st bitsocker, sodavatten, 2 stänk Angostura Bitter samt iskuber. Det behövs även ett cocktailbär och en bit apelsinskal för dekoration. Först och främst skall man lägga sockerbiten i whiskeyglaset för att sedan fukta den med Angostura Bitter. Sedan skall man hälla på en del sodavatten för att lösa upp sockerbiten. Man kan här behöva hjälp av en sked. Sedan häller man is i glaset och tillsätter bourbon. Dekorera sedan med bäret och apelsinskivan!